Yalova Üniversitesi    yalovamyo@yalova.edu.tr 0226 815 5600

15 Eylül 2023 Yatay Geçiş ve Çift Anadal Geçiş Başvurusu Yapan Öğrencilerin Asıl ve Yedeklerinin İlanı

18-20 Eylül 2023 Yatay Geçiş ve Çift Anadal Asıl Olarak Yerleşenlerin Kayıtları

21-22 Eylül 2023 Yatay Geçiş ve Çift Anadal Yedek Olarak Yerleşenlerin Kayıtları

25-29 Eylül 2023 Harç Yatırma ve Ders Kaydı Yapılması

Kayıt Sonrası Yapılacak İşlemler ve Sık Sorulan Sorular İçin TIKLAYINIZ

MESLEK YÜKSEKOKULLARI 2023-2024EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETİ MİKTARLARI

 

           1.TAKSİT            

 2.TAKSİT

TOPLAM

BİRİNCİ ÖĞRETİM

₺253,50

₺253,50

₺507,00

İKİNCİ ÖĞRETİM

₺1.024,50

₺1.024,50

₺2.049,00

 

1- Yeni Kayıt Yaptıran Öğrenciler ve Kayıt Yenilemesi Yapacak Öğrenciler Katkı Payı/Öğrenim ücreti Ödemelerini Vakıfbank bütün Şube Veznelerinden, Vakıfbank İnternet Bankacılığı ve Vakıfbank ATM'lerinin Üniversite Ödemeleri Kısmından; ÖĞRENCİ NUMARALARINI veya T.C. Kimlik numaralarını Vererek/Girerek Yapabileceklerdir.

2- Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri DERSE YAZILMA İŞLEMLERİ ile Bağlantılıdır. Kayıt yenilemesi yapacak ARA SINIF ÖĞRENCİLERİ Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemelerini, Tahsilat İşlemleri başlangıcından Derse Yazılmaların Son Gününe kadar Yapabilirler. Derse Yazılma İşlemlerinden sonraki yapılan/yapılacak ödemeler ise sadece MAZERETLİ KAYITLAR için geçerlidir.

3- DERSE YAZILMALARIN BAŞLADIĞI TARİHE kadar Katkı Payı/Öğrenim Ücretini yatıran öğrenciler DERSE YAZILMALAR AÇILDIĞINDA Ders Seçimlerini yapabilirler.

4- Üniversitemize yeni kayıt yaptıracak veya Okudukları Programın Normal Öğrenim Süreleri İçerisinde Yer Alıp kayıt yenileme yaptıracak BİRİNCİ ÖĞRETİM Öğrencileri Katkı Payı ödemeyeceklerdir. ANCAK Programlarından program süreleri sonunda mezun olamayan birinci öğretim öğrencilerinden katkı payı ALINIR.

5- LİSANS TAMAMLAMA olan Birinci Öğretim Öğrencileri Program Süreleri Gözetilmeden Birinci Öğretim Katkı Payı Ücretini Öderler.

6-3843 Sayılı Kanunun 7 inci maddesindeki Şartları yerine getirerek, İKİNCİ Öğretimden BİRİNCİ Öğretime Geçiş Yapan Öğrenciler Birinci Öğretim Öğrencilerinin ödeyecekleri Öğrenci Katkı Payı Kadar Öğrenim Ücretini Öder.

7- ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUĞU Olduğunu Askerlik şubelerinden veya Emniyet Müdürlüklerinden Alacakları Belge İle Beyan Edenler Katkı Payı / Öğrenim Ücreti Ödemezler. (Kayıt döneminde Belgelerin Aslının Getirilmesi Gerekir.)

8- Devlet Yükseköğretim Kurumlarında görevli olup, birinci öğretimde lisansüstü öğrenim gören ve normal öğrenim süresinde mezun olamayan ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ, çalıştıkları kurumlarında alacakları Araştırma Görevlisi olduklarına dair belgeye istinaden katkı payı ödemezler.

9- ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN; Engelliler hakkında Kanun ve Özürlülük ölçütü sınıflandırılması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmelik uyarınca engelli olduğuna dair "Sağlık Kurulu Raporu" Getiren Öğrencilere, Ödemesi Gereken Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Tutarından Özürlülük Oranı Kadar İndirim Yapılır. (Kayıt döneminde Sağlık Kurulu Raporu'nun aslının getirilmesi gerekir.)

10- Normal program süresi içerisinde veya dışında öğrenimini tamamlamış, DERSE Bağlı Olmadan Sadece ZORUNLU YAZ STAJI kalmış öğrenciler Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemez. Ancak" MESLEK EĞİTİMİ ile MESLEKİ UYGULAMA" olarak DERS gören Normal Program süresini geçen Birinci Öğretim Öğrencileri ile Program süresi gözetilmeden İkinci Öğretim öğrencileri Katkı Payı/Öğrenim Ücretini Ödeyeceklerdir.


11- Eğitim alacağı dönemde Tek Dersinden dolayı Derse yazılmayıp, sadece “TEK DERS SINAVINA İLK KEZ GİREN” Öğrenciler Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemez


12- Yüksek lisans Öğrencisi olup, sadece DÖNMEM PROJESİ kalan öğrenciler ilgili dönemin katkı payı/öğrenim ücretini öderler.

13- Tezsiz Yüksek lisans Öğrencileri İlk Üç Dönem ve Sonraki Dönemler için Üniversite Yönetim Kurulunun Belirlediği ÖĞRENİM ÜCRETİNİ Öderler.

14- Başarı durumlarından dolayı ilk yüzde On’a giren ve İkinci Öğretim olarak Ücretini yatıran İKİNCİ ÖĞRETİM Öğrencilerine yapılacak İADELER, Katkı Payı ve Öğrenim Ücretinin Yatırılıp Ders Kaydının Yapılmaması, Yaz Okulunda Fazla Ders Ücreti ve Dersin Açılmaması Nedeniyle Fazla Yatırılan Ücretlerin Yanı sıra İADE Gerektirecek Nedenlerle Yapılacak Ödemelerin İadeleri İLGİLİ DÖNEM İçerisinde Yapılacaktır. DÖNEM Haricinde Yapılacak İADE Talepleri KESİNLİKLE KARŞILANMAYACAKTIR. Öğrencilerimizin yukarıda sayılan nedenlerden dolayı İADE işlemleri IBAN ile yapılacaktır.

15- KAYIT DONDURULARAK Geçirilen Süre (ilgili dönem/dönemler) Eğitim Süresinden Sayılmamaktadır.

16- KAYIT YAPTIRIP Kendi İsteği ile KAYDINI SİLDİREN Öğrencilerin Katkı Payı ve Öğrenim Ücreti Geri Ödenmez.

17- Öğrencilerimiz Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı Web Sayfasından Yapılan DUYURULARI Takip Etmesi Gerekmektedir

18. - II. ÖĞRETİMDE İlk %10’A GİREN LİSANS ve ÖNLİSANS Öğrencileri, I. Öğretim Katkı Payı Miktarı Kadar Öğrenim Ücreti Öderler

19- Üniversitemize yeni kayıt yaptıracak ve halen öğrenimine devam etmekte olan İKİNCİ ÖĞRETİM öğrencileri Program Süreleri Gözetilmeden Öğrenim Ücretlerini Ödeyeceklerdir

 

MESLEK YÜKSEKOKULLARI 2023-2024EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETİ MİKTARLARI

 

   1.TAKSİT            

 2.TAKSİT

TOPLAM

Uluslarası Öğrenci Öğrenim Ücretleri   

₺4.100,00

₺4.100,00

₺8.200,00

(*) Belirtilen tutarlar Türk Lirası (TL) cinsindendir.

(**) Ailesi ve kendisi Türkiye'de ikamet izni almış olanlardan; aynı aileye mensup birden fazla öğrencinin devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam etmesi durumunda bu öğrenciler için belirlenen öğrenim ücretlerine, %25 oranından az olmamak üzere ilgili yükseköğretim kurumları tarafından indirim yapılır.

 

 

27 Eylül 2023 ÖSYM Tarafından Yerleştirilen Öğrencilerin Yabancı Dil Hazırlık Muafiyet, Yeterlik ve Seviye Belirleme Sınavı

28 Eylül 2023 Uluslararası Öğrencilerin Yabancı Dil Hazırlık Muafiyet Yeterlik ve Seviye Belirleme Sınavı

2 Ekim 2023 GÜZ YARIYILI DERS BAŞLANGICI

02- 06 Ekim 2023 Ders Ekleme, Ders Bırakma, Danışman Onayları

13 Ekim 2023 1. İngilizce Muafiyet Sınavı

17 Kasım 2023 2. İngilizce Muafiyet Sınavı

08 Ocak 2024 GÜZ YARIYILI DERSLERİN BİTİMİ

09-19 Ocak 2024 Güz Yarıyılı Yarıyıl Sonu Sınavları

26 Ocak 2024 Saat:17: 00 Yarıyıl Sonu Sınav Sonuçlarının İlanının Son Günü

29 Ocak – 02 Şubat 2024 Güz Yarıyılı Bütünleme Sınavları

09 Şubat 2024 Güz Yarıyılı Bütünleme Sınav Sonuçlarının İlanının Son Günü