Yalova Üniversitesi    yalovamyo@yalova.edu.tr 0226 815 5600

2023 YKS KAYIT İŞLEMLERİ 

2023 YKS Yerleştirme ile Meslek Yüksekokulumuz önlisans programlarına yerleştirilen öğrenci adaylarımız kayıt işlemlerini "e-Devlet" veya "Meslek Yüksekokulumuza Doğrudan Başvuru" yollarından birini kullanarak yapabilirler.

Kayıt Tarihleri:

28-29-30 Ağustos 2023 Tarihlerinde E-kayıt ve Yüzyüze Kayıt

31 Ağustos 2023- 01Eylül 2023Tarihlerinde sadece Yüzyüze Kayıt

Zafer Bayramı Nedeni İle 30 Ağustos 2023 Tarihinde Yüz Yüze Kayıt Yapılmayacaktır

Kimler E-Kayıt Yapabilir : Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Otel  ve Lokanta İkram Hizmetleri Bölümü, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü, Elektrik ve Enerji Bölümü, Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü, Tekstil, Giyim, Deri ve Ayakkabı Bölümü, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü

Kimler Yüzyüze Kayıt Yapabilir: Belirtilen tarihlerde herhangi bir sebeple e-kayıt yaptıramayanlar, liseden mezun olamayanlar. Deniz Ulaştırma ve İşletme, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Marina ve Yat İşletmeciliği ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programlarına kayıt yaptıracak öğrencilerimizin yüz yüze kayıt yaptırmaları zorunludur.

 

Üniversitemize kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz 28 -30 Ağustos 2023 tarihleri arasında E-Devlet üzerinden e-Kayıt yolu ile işlemlerini yapabileceklerdir. E-Kayıt yaptırmak isteyen öğrenci adayları, https://www.turkiye.gov.tr adresinde ‘e-hizmetler’ bölümünde yer alan ve ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altında bulunan ‘Üniversite E-Kayıt’ seçeneğini aracılığı ile kayıt işlemini gerçekleştirebileceklerdir.

 Meslek Yüksekokulumuz Deniz Ulaştırma ve İşletme, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Marina ve Yat İşletmeciliği, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına yerleşen öğrencilerimiz ile liseden mezun olamayan öğrencilerimiz e-kayıt yapamayacaklarından yüz yüze kayıt işlemi için okulumuza gelmeleri gerekmektedir.

 

1- Meslek Yüksekokulumuz Deniz Ulaştırma ve İşletme, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Marina ve Yat İşletmeciliği ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programlarına kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz,

2- E-Devlet üzerinde lise mezuniyet bilgisine ulaşılamayan öğrencilerimiz,

3- Herhangi bir teknik sorun nedeniyle e-kayıt yapamayan öğrencilerimiz,

28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında (08.30-17.00) (Zafer Bayramı Nedeni ile 30 Ağustos 2023 Çarşamba Günü Yüz Yüze kayıt Yapılmayacaktır.Meslek Yüksekokulumuz öğrenci işleri biriminde şahsen yada noter vekaleti verilmiş bir başkası aracılığıyla kayıt işlemini yüz yüze gerçekleştirebileceklerdir.

YÜZ YÜZE KAYIT İŞLEMLERİNDE İSTENİLEN BELGELER
Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı, Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı, Marina ve Yat işletmeciliği Programı öğrencilerimizden yalnızca güncel tarihli Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesinin aslı ve 1 (bir) adet fotokopisi , Geçerli TC Kimlik Kartı, vekaleten yapılacak işlemlerde noter vekaltinin aslı gerekmektedir.
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına yerleşen öğrencilerimiz Heyet Raporu  ile Geçerli TC Kimlik Kartıvekaleten yapılacak işlemlerde noter vekaltinin aslı gerekmektedir.

 

Gemiadamlarının Genel ve Periyodik Sağlık İşlemini Yapmaya Yetkili Özel ve Resmi Sağlık Kuruluşları için Tıklayınız.

Belediye İtfaiye Yönetmeliği İtfaiye Erliğine Atanma Şartları için tıklayınız.

 

 Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına yerleşen öğrencilerimiz için erkeklerde en az 1,67 metre kadınlar da en az 1.60 metre olması (tartma ve ölçme aç karnına ve çıplak ayakla olacak) ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olduklarını tam teşekkülü devlet, üniversite ve özel hastanelerden alınacak Heyet Raporu ile belgelendirmeleri gerekmektedir. Öğrencilerin boy ve kilosu sağlık raporunda belirtilmesi gerekmektedir.

 

Kayıt Tarihinde Liseden Mezun Olamayan Öğrencilerimizin Dikkatine !

2021 YKS sonucunda üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında üniversitemize “Kayıt Belgeleri” ile bizzat gelerek Geçici Kayıtları yapılacaktır. Ancak bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 30 Aralık 2023 tarihine kadar kazandıkları Fakülte/Meslek Yüksekokullarına gelerek ibraz etmeleri halinde Asıl Kayıtları yapılacaktır. 30 Aralık 2023 tarihine kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin Geçici Kayıtları silinecektir.

Geçici kayıt yaptıran öğrenciler diğer öğrencilerin yararlandığı tüm haklardan yararlanacak olup, eğitim – öğretime devam etme sınavlara katılma hakkı gibi tüm öğrencilik faaliyetlerine kayıtları tamamlanana veya silinene kadar devam edebileceklerdir.

Öğrencilerimiz 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında harç ücretlerini herhangi bir Vakıflar Bankası şube ve ATM’ lerinden 'Öğrenci Numarası veya T.C. Kimlik numarası' ile ödeyebilecektir.

Uluslararası Öğrenci Harçları. 2023-2024 Güz Dönemi 4.100 TL Bahar Dönemi 4.100 TL

YKS İle Yerleşen 2. Öğretim Öğrencileri 

2023-2024 Güz Dönemi 1.024,5 TL Bahar Dönemi 1.024,5 TL

3. Yılındaki Örgün Öğretim Öğrencileri

2023-2024 Güz Dönemi 253,5 TL Bahar Dönemi 253,5 TL

 

İLETİŞİM

Adres
Dere Mah. Mehmet Durman Cad. No:87
Merkez / YALOVA

Whatsap Danışma Hattı

(0226)815 55 28

 

 
 
 
E-mail
yalovamyo@yalova.edu.tr

 

Dosya Adı
2023-2024 Uluslarası Öğrenci Öğrenim Ücretleri.xlsx İndir Göster
2023-2024 Öğrenim Ücreti ve Katkı Payları (2).xlsx İndir Göster