Stratejik Plan Hazırlıkları, Tam Hızla Devam Ediyor!

Sayın Öğrencilerimiz ve İdari/Akademik Personelimiz,

2024-2028 Stratejik Plan Çalıştayı 10.10.2022 Pazartesi günü yaklaşık 85 idari/akademik personelimizin katılımıyla ilk etabının gerçekleştiğini bilmenizi isteriz. Çalıştayın amacı üniversitemizin; güçlü/zayıf yönleri ile birlikte fırsat/tehtid unsurlarının ortaya çıkarılmasıdır.

Çalıştayın izlediği strateji, SWOT analizi yöntemidir.  Peki SWOT analizi nedir? SWOT İngilizcede: Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats kelimelerinin ilk harflerinin biraraya gelmesinden ismini almıştır. Bu analiz yöntemi; işletmelerin genel performanslarını ve rakiplerinin performanslarını objektif bir bakış açısıyla ölçmek ve değerlendirmek için kullandıkları bir stratejidir. Güçlü yönler ve zayıf yönler; itibarınız, ekibiniz, konumunuz ve fikri mülkiyet gibi iç etmenlerle ilgilidir. Dikkat edilecek bu noktalar sabit değil ve zamanla değişkenlik gösterebilir. Fırsatlar ve tehditler ise rakipler, pazar trendleri ve malzeme fiyatları gibi dış etmenlerle ilgilidir. Ne yazık ki bu etmenler bir kuruluşun kendi denetiminde olmadığı için bunları değiştirmeniz de mümkün değildir.

Kısacası, üniversitemizin dinamik yapısını daha da güçlendirmek için çalışmalara son hızla devam ediyoruz.

Bizimle iletişimde ve sevgiyle kalın...

Kaynakça: https://tr.wix.com/