Yalova MYO'da 2. Maccold Kariyer Günleri

Sevgili Öğrenciler,

Yalova'nın önde gelen soğutma çözümleri firmalarından biri olan Maccold, Yalova Üniversitesi'nin Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencileriyle buluştu. 07 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilere sektördeki fırsatları keşfetme ve kariyerlerini şekillendirme şansı sundu.

Maccold'un kurucusu Hakan Önal ve çalışanları da Yalova Üniversitesi mezunları arasında yer alıyor. Bu bağlamda, firma kariyer günlerinde öğrencilerle deneyimlerini paylaşarak gelecek nesil enerji profesyonellerine ilham kaynağı oldu.

Etkinlik konuşmacılarından olan Müh. Ayşenur Arslan ve Yük. Müh. Batuhan Üğüdür'ün interaktif sunumları sayesinde öğrencilere sektördeki güncel gelişmeleri takip etme, sektördeki lider firmaların çalışma kültürlerini tanıma ve iş imkanlarını değerlendirme fırsatı verdi. Aynı zamanda, öğrencilerin firma temsilcileriyle birebir görüşme ve ağ oluşturma şansı bulmaları da etkinliğin önemli bir parçasıydı.

Maccold'un kariyer günlerine verdiği destek ve Yalova Üniversitesi'nin öğrenci ve mezunlarına sunduğu fırsatlar, üniversite-sanayi iş birliğinin önemini bir kez daha vurguluyor. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin mezuniyet sonrası kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olurken, firmalar da yetenekli ve donanımlı iş gücüne erişme imkanı buluyor.

Kariyer yolunda sağlam adımlar atmanız temennisiyle,

Elektrik ve Enerji Bölümü Başkanlığı