2019-2020 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI HK.

BAŞVURU TARİHLERİ: 1 AĞUSTOS 2019-16 AĞUSTOS 2019

MERKEZİ YATAY GEÇİŞ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR: Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda başvuru yapılabilir.

KURUMLAR ARASI ve KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR: Öğrencinin kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait alttan dersinin bulunmaması, Genel Not Ortalamasının 2,0 ve üstünde olması, disiplin cezası almamış olması gerekmektedir.(İkinci öğretimden birinci öğretime geçmek isteyen öğrencilerin ise kendi bölümlerinde %10'a girmiş olmaları ve bunu belgelemeleri gerekmektedir.)

GEREKLİ BELGELER:

1.Not Durum Belgesi (Transkript)*

2.Öğrenci Belgesi(E-devletten alınan öğrenci belgesi geçerlidir)

3. Disiplin Cezası almadığına dair belge*

4.Ders İçerikleri*

5.Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

6.1 Adet Fotoğraf

7. Yatay Geçiş Başvuru Dilekçesi

8.ÖSYM Sonuç Belgesi (YGS ve LYS Puanlarını Gösteren Belge)(Sadece Merkezi Yatay Geçiş başvurusu yapacak olan öğrenciler için geçerlidir.)

NOT: POSTA,KARGO MAİL VB. YOLLARLA YAPILAN BAŞVURULAR GEÇERSİZ SAYILACAKTIR. İLGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZİN ŞAHSEN BAŞVURU YAPMALARI GEREKMEKTEDİR.

NOT:  (*) İLGİLİ BELGELERİN KAYITLI OLDUĞUNUZ ÜNİVERSİTE TARAFINDAN ONAYLI OLMASI GEREKMEKTEDİR.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ.

GENEL BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ.