2022 YKS Ek Kontenjan Kayıt İşlemleri

2022 YKS Ek Yerleştirme ile Meslek Yüksekokulumuz önlisans programlarına yerleştirilen öğrenci adaylarımız kayıt işlemlerini "e-Devlet" veya "Meslek Yüksekokulumuza Doğrudan Başvuru" yollarından birini kullanarak yapabilirler.

Üniversitemize ek kontenjan ile kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz 25 – 28 Eylül 2022 tarihleri arasında E-Devlet üzerinden e-Kayıt yolu ile işlemlerini yapabileceklerdir. E-Kayıt yaptırmak isteyen öğrenci adayları, https://www.turkiye.gov.tr adresinde ‘e-hizmetler’ bölümünde yer alan ve ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altında bulunan ‘Üniversite E-Kayıt’ seçeneğini aracılığı ile kayıt işlemini gerçekleştirebileceklerdir.

 Meslek Yüksekokulumuz Deniz Ulaştırma ve İşletme, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Marina ve Yat İşletmeciliği, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına yerleşen öğrencilerimiz ile liseden mezun olamayan öğrencilerimiz e-kayıt yapamayacaklarından yüz yüze kayıt işlemi için okulumuza gelmeleri gerekmektedir.

 

1- Meslek Yüksekokulumuz Deniz Ulaştırma ve İşletme, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Marina ve Yat İşletmeciliği ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programlarına kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz,

2- E-Devlet üzerinde lise mezuniyet bilgisine ulaşılamayan öğrencilerimiz,

3- Herhangi bir teknik sorun nedeniyle e-kayıt yapamayan öğrencilerimiz,

26 – 30 Eylül 2022 tarihleri arasında (08.30-17.00) Meslek Yüksekokulumuz öğrenci işleri biriminde şahsen yada noter vekaleti verilmiş bir başkası aracılığıyla kayıt işlemini yüz yüze gerçekleştirebileceklerdir.

 Yüz yüze kayıt işlemlerinde öğrencilerimizden yalnızca güncel tarihli sağlık raporlarının aslı ve 1 (bir) adet fotokopisi (Denizcilik Bölümleri için gemi adamı olmasında sakınca bulunmadığını gösterir Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesi) ile kimlikleri dışında herhangi bir belge istenmemektedir. Sağlık Raporu Kılavuzu için tıklayınız.

ÖZEL KAYIT KOŞULLARI

Deniz Ulaştırma ve İşletme, Deniz ve Liman İşletmeciliği ve Marina ve Yat İşletmeciliği Programları Özel Kayıt Koşulları: 

Bk.11 a. Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları Yönetmeliği ile Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesinin, Eğitim Kurumlarında Kayıt Kabul, Sağlık Koşulu ile ilgili yasal koşulları sağlamaları,

b. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Gemiadamları Sağlık Yönergesinde belirlenen usul ve esaslara göre aldıkları "Gemiadamı Olur Sağlık Raporunu Sağlık Denetleme Merkezinde onaylatmaları ve Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi almaları gerekmektedir. 

 

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Özel Kayıt Koşulları: 

Bk.9 Bu programa kayıt olmak için Belediye Itfaiye Yönetmeliǧinin itfaiye erliǧine atanma şartlarındaki (Madde 15) saǧlık koşullarını saǧlamaları gerekmektedir. Adayların ayrıca atanmaya ilişkin koşulları incelemelerinde de yarar görülmektedir.

Belediye İtfaiye Yönetmeliği İtfaiye Erliğine Atanma Şartları için tıklayınız.

Bk.31 Bu programa yalnız kız öǧrenciler alınacaktır.

Bk.33 Bu programa yalnız erkek öǧrenciler alınacaktır.

 Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına yerleşen öğrencilerimiz için erkeklerde en az 1,67 metre kadınlar da en az 1.60 metre olması (tartma ve ölçme aç karnına ve çıplak ayakla olacak) ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olduklarını tam teşekkülü devlet, üniversite ve özel hastanelerden alınacak Heyet Raporu ile belgelendirmeleri gerekmektedir. Öğrencilerin boy ve kilosu sağlık raporunda belirtilmesi gerekmektedir.

 

Kayıt Tarihinde Liseden Mezun Olamayan Öğrencilerimizin Dikkatine !

2021 YKS sonucunda üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da 26 - 30 Eylül 2022 tarihleri arasında üniversitemize “Kayıt Belgeleri” ile bizzat gelerek Geçici Kayıtları yapılacaktır. Ancak bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 30 Aralık 2022 tarihine kadar kazandıkları Fakülte/Meslek Yüksekokullarına gelerek ibraz etmeleri halinde Asıl Kayıtları yapılacaktır. 30 Aralık 2022 tarihine kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin Geçici Kayıtları silinecektir.

Geçici kayıt yaptıran öğrenciler diğer öğrencilerin yararlandığı tüm haklardan yararlanacak olup, eğitim – öğretime devam etme sınavlara katılma hakkı gibi tüm öğrencilik faaliyetlerine kayıtları tamamlanana veya silinene kadar devam edebileceklerdir.

Öğrencilerimiz 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında harç ücretlerini herhangi bir Vakıflar Bankası şube ve ATM’ lerinden 'Öğrenci Numarası veya T.C. Kimlik numarası' ile ödeyebilecektir.

İLETİŞİM

Adres
Dere Mah. Mehmet Durman Cad. No:87
Merkez / YALOVA
Telefon-Çağrı Merkezi
(0 226) 815 56 00
 
 
E-mail
yalovamyo@yalova.edu.tr

 

Dosya Adı
Öğrenim Ücreti ve Katkı Payları.pdf İndir Göster