Marina ve Yat İşletme Programı Öğrencilerine Yönelik Teknik ve Mesleki Gezi Düzenlendi

Yalova Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanlığınca mezuniyet aşamasına gelmiş Marina ve Yat İşletme Programı öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ve  Öğr.Gör.Kpt.Hakan Kahramaner’in organizasyonunu üstlendiği   teknik ve mesleki gezi kapsamında İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yer alan Türkiye’nin en büyük ve en önemli Deniz Müzesi ile Tuzla ilçesinde bulunan VİA PORT TUZLA marina ziyaret edilmiştir. Topçular / Eskihisar IDO feribotu ile deniz seyri esnasında öğretim görevlisi Hakan Kahramaner tarafından teşvik edilen öğrenciler feribotun köprüüstü kısmında seyire eşlik edip, kısa da olsa gündüz seyri deneyimi edinmişlerdir. İlk  olarak “Denizcilik Tarihi” dersi kapsamında Türkiye’nin en büyük ve en önemli Deniz Müzesini ziyaret eden öğrenciler müfredatı uygulamalı olarak inceleme fırsatı bulmuş ve ardından tarihimize saygı kapsamında müze yakınındaki Barbaros Hayrettin Paşa anıtı ve türbesini ziyaret ederek dua etmişlerdir. Gezinin son durağı olan ve  Türkiye’ nin uluslararsı alanda en çok tercih edilen marinalarından biri olarak kabul edilen VİA PORT TUZLA marina ziyaret edilmiştir. Marina yönetimi ve çalışanlarınca sıcak bir şekilde ikramlarla karşılanan ekip burada Marina altyapı ve üstyapı nitelikleri, marinacılığın esasları hakkında bilgilendirilmiş ve sorularının yanıtlarını alarak marina yönetiminin jestiyle VIA SEA adlı deniz canlıları akvaryumunu gezmişlerdir.

Öğr.Gör.Kpt.Hakan Kahramaner tarafından mihmandarlığı ve organizatörlüğü yapılan gezide öğrenciler mesleki ve kültürel birikimlerini arttırma şansı yakalamış ve iletişimlerini güçlendirme fırsatı bulmuşlardır. Gezinin sağlanmasında emeği ve destekleri bulunan Yalova Belediyesi Başkanlığı ve Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Ekibine, Deniz Müzesi İdarecilerine ve Tuzla VİAPORT MARİNA yönetimi ve çalışanlarına teşekkür ederiz.