Uzman Eller Projeleri Başvuru Eğitimi Tamamlandı

Uzman Eller Proje Başvuru Eğitimi Tamamlandı

Yalova Üniversitesi ve Yalova Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü, Peyzaj ve süs bitkileri programı öğrencileri ve mezunlarının katılımı ile UZMAN ELLER projeleri başvuru eğitimi online olarak başarıyla tamamlandı. E-40814357-506.99-9086749 02.03.2023 Sayılı, Uzman Eller Projesi konulu Tarım il Müdürlüğümüz yazısına istinaden bölümümüz öğretim elemanları ve mezunlarımızın organizasyonu ile uzman eller projelerinin ikinci yılında ikinci kez toplantı gerçekleştirildi.Online sunumlar ile tamamlanan eğitimde uzman eller projelerinin kapsamı, başvuru yöntemleri başvuru tarihleri proje konuları konuları anlatıldı.

Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gül Yücel, Öğretim Görevlisi Yusuf Evren Doğan, Öğretim Görevlisi Merve Tanfer'in katılımı ve moderatörlüğünde, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Yetkilisi Aydın Karakuş'un sunumunun ardından öğrencilerin ve mezunların soruları ile tamamlanan eğitim uzman eller projelerine karşı büyük ilgi uyandırdı.

Projeler; KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA KIRSAL KALKINMADA UZMAN ELLER PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ kapsamında değerlendirilecek. Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi Tebliğ No 2023/5  22 Şubat 2023 Tarih 32112 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanarak Yürürlüğe Girmiş olan tebliğ ve Tebliğe Bağlı Uygulama Rehberi 01.03.2023 Tarihinde Yayınlanmıştır. https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr/

Kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun olanların mahallinde uygulayacağı projelere 250.000 TL.ye kadar hibe desteği verilecektir. Son başvuru tarihi 8 Mayıs 2023 olan projeler için detaylı bilgi almak isteyen kişilerin Tarım İl Müdürlüklerine başvurması gerekmektedir.