Yalova Üniversitesi Etkinlikleri

Bonsai Sanat Sergisi ve Sempozyumu

11.11.2023 11:00 Raif Dinçkök Kültür Merkezi Sempozyum

Üçüncü Uluslararası Bonsai Sempozyumu, 11-12 Kasım 2023 tarihlerinde Yalova Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecektir. Yalova Üniversitesi, Yalova Meslek Yüksekokulu, Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü'nün düzenleme kurulunda yer aldığı sempozyum, bonsai workshopları, söyleşiler, saksı workshopu gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacaktır.

Sempozyum Düzenleme Kurulu tarafından yapılan açıklamada Bonsai Sempozyumu hakkında bilgilendirme yapıldı. Açıklamda, "Yalova'mız yaklaşık yüzde 60'ı orman olan, doğal güzellikleri, bahçe bitkileri yetiştiriciliği ve çiçekçiliği ön planda bir şehrimizdir. İlimizin bu yapısı ile uyumlu Türkiye'de tek, dünyada ise önemli bir nitelikte olacak, şehrimizin ve ülkemizin tanıtımına da olumlu katkı sağlayacağı düşünülen bir Bonsai Sanat Galerisi ve Atölyesi'nin yapımı planlanmaktadır. İçerisinde yetiştirilecek minyatür ağaçlar nadide eserlerden oluşacak, bunların sergi ve satışı da yapılacaktır" denildi.

Hedef Bonsai'de Öncü Olmak

Bonsai alanında Türkiye'deki çalışmalara değinilen açıklamada. "İl Genel Meclisinin ilgili kararlarına istinaden Yalova İl Özel İdaremizce bu fikrin çiçekçilik ve bahçe bitkileri gibi peyzaj düzenlemesi alanında Yalova'mıza katkıda bulunacağı görülmüştür. Yapacağımız müzenin de en iyisini yaparak, Bonsai sanatında Türkiye'de öncü olmak hedeflenmiştir.

Bonsai Sanat Sergisinin İkincisi Düzenleniyor

Yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde Yalova ilinde bonsai müzesi bilinci oluşturmak amacıyla geçen yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Bonsai Sempozyumu'nun bu yıl Yalova İl Özel İdaresi öncülüğünde Yalova Belediyesi, Yalova Üniversitesi, Yalova Kadıköy Belediyesi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ve Yalova Tarım Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde 3. Uluslararası Bonsai Sempozyumu ‘Ulusal Bonsai Sanat Sergisi' 11-12 Kasım tarihinde Yalova Raif Dinçkök Kültür Merkezinde yaklaşık 40'ın üzerinde farklı sanatçının katılımı ile düzenlenecek.