MYO Öğrencileri ile "Yemeklerimizle Sevgi Paylaşıyoruz" Projesi

"Yemeklerimizle Sevgi Paylaşıyoruz" Projesi ile MYO Öğrencileri yine Gurur Kaynağımız

Üniversite öğrencileri, okul yemekhanesinden arta kalan yemekleri toplayarak sokak hayvanlarına yardım eli uzatmak amacıyla gönüllülük esasına dayalı bir ekip oluşturdu. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Hakan İLAGA hocamızın liderliğinde hayata geçirilen bu anlamlı girişim, öğrenciler arasında dayanışmayı ve toplumsal duyarlılığı artırmayı hedefliyor.

Yemekhane çalışanları ve öğrenciler, her gün taze ve sağlıklı yemeklerin bir kısmının geri dönüşümü için bir araya gelerek "Yemeklerimizle Sevgi Paylaşıyoruz" adlı projeyi başlattılar. Ekip, bu örnek projenin altında bir araya gelerek her akşam arta kalan yemekleri topluyor ve ardından şehrin çeşitli noktalarında belirlenen alanlara bırakıyor.

Projenin lideri olan öğrenci, "Bu projeyle hem israfın önüne geçmeyi hem de sokak hayvanlarına yardım eli uzatmayı amaçlıyoruz. Yemekhane personeli ve diğer gönüllülerle birlikte her gün bu güzel iş için çaba harcıyoruz. Amacımız, toplumda bir fark yaratmak ve sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam sunmak" dedi.

Yemeklerin dağıtımı sırasında sokak hayvanlarını besleyen öğrenciler, aynı zamanda hayvanlara duydukları sevgiyi ve sorumluluğu da vurguluyor. Projeye katılan öğrenciler, sadece yemekleri paylaşmakla kalmayıp aynı zamanda sokak hayvanlarıyla etkileşimde bulunarak onlara sevgi ve ilgi gösteriyor.

Üniversite yönetimi de projeyi memnuniyetle karşıladı ve öğrencilere destek veriyor. Projenin başarıyla devam etmesi halinde benzer sosyal sorumluluk projelerinin de teşvik edileceği belirtildi.

"Yemeklerimizle Sevgi Paylaşıyoruz" projesi, öğrenciler arasında dayanışmayı güçlendirmenin yanı sıra çevresel sorumluluk bilincini artırmayı amaçlıyor. Toplumun her kesiminden destek gören bu güzel girişim, sokak hayvanlarına umut olurken öğrencilere de sosyal sorumluluk anlayışı kazandırıyor.