Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci GastroFish projesinin mutfak çekimleri kapsamında şef önlüğünü giyerek yosunlu undan elde edilen hamsili pizza yapımında aşçılara destek oldu.Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci GastroFish projesinin mutfak çekimleri kapsamında şef önlüğünü giyerek yosunlu undan elde edilen hamsili pizza yapımında aşçılara destek oldu.
Yalova Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından geliştirilen ve Avrupa Birliği, Dışişleri Bakanlığı ve Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Gastro-Balıklarda Dijital E-Öğrenmeyi Geliştirerek Gençliğin Güçlenmesini Artırma” projesi (GastroFish) kapsamındaki ‘E-Öğrenme’ modül çekimlerine Yalova Üniversitesi Aşçılık programının uygulama mutfağında başlandı.
Yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlarla su ürünlerinin gençlere tanıtılmasını amaçlayan projenin çekimleri, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Gastrofish projesinin dijital içerikleri hakkında gözlemlerde bulunan Prof. Dr. Suat Cebeci, yosunlu un (spirulina) içerikli hamsili pizza yapımına da katkıda bulundu. Projede e-öğrenme modüllerinin üçüncü kısmını oluşturan derslerden kırlangıç balığı çorbası, spirulina (yosun) içerikli granyöz balığı burgeri ve spirulinalı undan elde edilen hamsili pizzanın pişirme öncesi, esnası ve sonrası teknikleri kayıt altına alındı.
GastroFish Projesi
Yalova Üniversitesi koordinatörlüğünde, Antalya’dan AKSAM (Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü) ve SUYMERBIR (Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği), İtalya’dan CEIPES, İspanya’dan DIDEAS ve Yunanistan’dan INNOPOLIS kurumlarının ortaklığı ile hazırlanan GastroFish projesi kapsamında hedeflenen fikri çıktılar için hazırlanan e-öğrenme modülleri, gençlerin balıkçılık ve gastro-mutfak sektörüne olan ilgilerini artırmayı, sağlıklı su ürünleri ve balık pişirme tekniklerini öğrenmelerini ve balıkçılık sektöründe yerel, bölgesel, ulusal ve uluslar arası düzeyde sosyal katılımlarını artırmayı amaçlıyor.
Projenin E-Öğrenme modül çekimleri Prof. Dr. Derya Güroy koordinatörlüğünde, Prof. Dr. Betül Güroy (Araştırmacı), Öğr. Gör. Yasin Özaslan (Araştırmacı), Öğr. Gör. Mehmet Emin Tura (Gastronom-Araştırmacı), Öğr. Gör. İzzet Şahin (Araştırmacı-Teknisyen) ve Öğr. Gör. Enez Özkan Demirci (Gerçekleştirme Görevlisi-Tercüman) tarafından gerçekleştirildi.