Yalova Üniversitesi    yalovamyo@yalova.edu.tr 0226 815 5600

21 farklı ülkeden lezzetler Yalova Üniversitesi’nde buluştu

Yalova Üniversitesi, Kültürler Buluşması ve Gastronomi Sergisi’ne ev sahipliği yaptı. Mehmet Okul Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. 
 
Yalova Valiliği, Yalova Belediye Başkanlığı, Yalova Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) paydaşlığında gerçekleştirilen etkinliğe,  Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Rusya İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Anton Skvortsov, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Aras, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Laçin, Yalova Göç Müdürü Salih Soner Coşkun, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği Başkanı Nurten Anıl, STK temsilcileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katılım sağladı.
 
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Oyunları Topluluğunun gösterisi başlayan programın açılış konuşmasını yapana Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Afganistan’dan İspanya’ya, Rusya’dan Eritre’ye kadar geniş coğrafyadaki 21 farklı ülke insanının aynı mutfakta el birliği ile çalışmasından memnuniyet duyduğunu belirterek; göçle gelen kişilerle birlikte birçok ülkenin kültürünün, lezzetlerinin de ülkemize taşındığını ifade etti. Vali Kaya ve paydaş kurum yöneticileri ayrıca, maharetli elleriyle muhteşem lezzetler ortaya çıkartan, gastronomi kültürleri ile bizleri buluşturan mutfağın sultanlarına hediyelerini takdim etti. 
 
Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezinin giriş salonunda açılan 21 farklı milletten katılımcı kadınların hazırladıkları gastronomi değerleri ile ilimizdeki kadın kooperatifleri tarafından üretilen yöresel ürünler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce ilimizde yetiştirilen ürünler,  Yalova Üniversitesi Aşçılık Programı ve Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumlarının hazırladıkları yöresel yemekler ile ilimizin patentli tatlısı olan Yalova Sütlüsünün sergilendiği stantlarda ziyaretçilere ikramda bulunuldu.