YÖK Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı Eğitimi Gerçekleştirildi

YÖK Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı kapsamında Meslek Yüksekokulumuzda Yalova Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliğinde görevli Polis Memurları Yılmaz Çetin ve Kemal Börklü tarafından 19.12.2023 günü 11.00-12.00 saatleri arasında Meslek Yüksekokulumuz öğretim elemanları, idari personelleri ve öğrencilerine yönelik Narko gençlik Eğitim Modülü ile ilgili bilgi paylaşımında bulunulmuştur.

Eğitim programı içerisinde uyuşturucu ile mücadelenin önemi, uyuşturucu maddeler ve madde bağımlılığı, tedavi ve destek hizmetleri, yasal mevzuat hakkında genel değerlendirmelerde bulunularak, proje tanıtım videoları ile UYUMA aplikasyonu tanıtım, kurulum videosu izlenimini ile bilgilendirme ve farkındalık faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca, narkotik maddeler arama köpeği zehir tacirlerinin korkulu rüyası  Zeytin katılımcılara tanıtılarak, ilimiz genelinde uyuşturucu ile mücadele çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuştur.