Meslek Yüksekokulumuz Öğrencileri Mesleğin İnceliklerini Sahada Öğreniyor

Meslek Yüksekokulumuz Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından 23-24 Mayıs 2022 tarihleri arasında Kariyer Günleri düzenlendi. Öğrencilerin kariyer yolculuklarında destek olmak amacıyla Yalova’nın önde gelen firmaları Kariyer Günlerinde bir araya geldi.

İki gün süren Kariyer Günleri’nde firma öğrenci buluşmasının yanı sıra sektör temsilcilerinin ilham verici konuşmaları öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarında öğrencilerimize yol gösterici oldu.   Kariyer Günleri’nin birinci günüde Rixos Hotels ve PATİKA İnsan Kaynakları Şirketi, ikinci gününde ise Yalova’da faaliyet gösteren Garden Inn Hilton Hotel, Lova Hotel SPA ve Black Bird Thermal SPA gibi sektörün öncü firmaları öğrencilerimizle bir araya geldi.

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Yasin ÖZASLAN, “Turizm sektörünün nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik öğrencilerimizin yetiştirilmelerini sağlamak, eğitim öğretim müfredatını sektörün değişen ihtiyaçlarına göre güncellemek ve üniversite sanayi iş birliğini arttırmak amacıyla düzenlenen kariyer gününe katılan bütün sektör temsilcilerine ve değerli öğrencilerimize teşekkürlerini iletti”. Konuşmasının devamında, “Bizlere emanet edilen gençlerimizin nitelikli olarak yetişmesi ve mezun olduktan sonra da iş bulmaları için bölümdeki öğretim elemanlarımızın çok daha fazlasıyla çalışmaya devam edeceklerini ve öğrencilerimize her türlü desteğin sağlanacağını.” ifade etti. Ayrıca “Dönem içeresindeki uygulama dersleri kapsamında öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmesi ve işletme bünyesinde bulunan farklı departmanlarda fiili olarak çalışmasını, gözlem yapmasını sağlamak üzere işletmelerin kapılarını bölüm öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize açmalarından dolayı sektör temsilcilerine şükranlarını sundu”.

Kariyer Günleri Sektör temsilcileri Rixos Hotels Eğitim ve Geliştirme Departman Müdürü Kemal SÜMER, PATİKA İnsan Kaynakları Şirketi Kurucusu ve Yöneticisi İskender IŞIK, Garden Inn Hilton Hotel Genel Müdürü Burak YURDAKAN, Lova Hotel SPA Genel Müdürü Hidayet ÇOK ve Black Bird Thermal SPA Genel Müdürü Rahmi Çağrı KAYA’nın motivasyon verici konuşmaları ile iki gün gün boyunca devam etti. Sektör temsilcileri öğrencilere ve mezunlara iş hayatına başlarken her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler.

Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerimiz bireysel olarak sektör temsilcileri ile yüz yüze görüşme imkânı sağladı ve öğrencilerimizin birçoğu staj ve işe yerleştirme konusunda kabul aldı. Ayrıca turizm sektörünün gelişen ihtiyaçlarına yönelik eğitim-öğretim müfredatının geliştirilmesi, güncellenmesi, bilgi paylaşımının yapılması ve işletmelerin ihtiyaçları ve olanakları dahilinde açık bulunan pozisyonlar için işletmede mesleki eğitim ve staj gibi çalışmalarının yapılması hususunda sektör temsilcileri ile bölüm arasında “Paydaş İyi Niyet Protokolü” imzalandı.

Düzenlenen etkinlik ile, sektörün önemli temsilcileriyle bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden öğrencilerimiz ise, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletirken, etkinliğin kariyerleri açısından çok önemli olduğunu ifade ettiler.